Vrijdag 9 november

Programma 2018

Boek uw tickets

Het wordt vast een bewogen eerste editie van dit zeefilmfestival Into the Blue in Antwerpen.

Het begint met aangrijpende beelden van de net afgelopen Volvo Ocean Race om dan mee aan boord te gaan bij zeil coryfee Yvan Bourgnon. De Zwitser neemt je mee voor de avontuurlijke noordwestpassage op een open catamaran. Olympische medaillewinnaar en meervoudig Laser radiaal kampioen Evi Van Acker brengt een beeldvullend overzicht van haar verbluffende zeilerscarrière. Hoe charme, doorzettingsvermogen en een roestvrijstalen wilskracht haar tot de wereldtop heeft gebracht.

Na de pauze scheep je in op een 6,5 meter zeilboot met Martin Callebaut die vorig jaar zijn mini transat project afrondde. 2055 zeemijlen over de Atlantic, zonder comfort, zonder communicatie met de buitenwereld maar met een onvoorstelbare drive.

Jonas Gerckens is enkele dagen voor Into the Blue gestart in zijn meest geambieerde race: de Route du Rum met een Class 40’. Hoe verliepen zijn eerste dagen in deze legendarische solorace? Wat is zijn positie en hoe liggen de kansen?

In de volgende film gaan we ook mentaal overstag. De reportage van een zeiltocht langs de Libische kust is veel meer dan pakkend. Want de zee is er veel meer dan alleen maar idyllisch.

De volgende etappe wordt Groenland. Deze keer is de bemanning van deze solozeiler een kip.

En de zee blijft verrassen. Zeker als je omringd wordt door haaien. Zevenhonderd haaien. En een duiker. Of wanneer je als jonge vrouw langs de ongerepte kusten van Skye SUP-t. Nu ja, ongerept?

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de Cookies ou autres traceurs pour vous proposer une expérience adaptée et par exemple, réaliser des statistiques de visites. Vous pouvez consulter notre politique de confidentialité pour en savoir plus.

J'accepte